udsendt 14. april 2021

Godt nyt for havne med udenlandske både

I går aftes indgik Folketingets partier en bred aftale om gradvis genåbning for rejseaktiviteter. Aftalen er inddelt i 4 faser og der genindføres desuden farveopdeling af landene ud fra en risikovurdering.

I første fase, der starter den 21. april, udvides listen over anerkendelsesværdige formål, så udlændinge med egen båd i Danmark kan rejse ind.

Det er virkelig en glædelig nyhed. FLID har tidligere skrevet til justitsministeren samt til en lang række folketingspolitikere for netop at få grænseåbning for udlændinge med båd i DK med i genåbningsforhandlingerne. FLID har mødt stor forståelse for vores ønsker på tværs af partier og er utrolig taknemmelige for at politikerne med aftalen, imødekommer havnene og de udenlandske bådejerne.

Grænseåbninger og rejsemuligheder for sejlerturister

Aftalen, der blev præsenteret i aftes, udstikker også en kurs for grænseåbningerne og rejsemulighederne for bl.a. at genåbne turismen. Her de væsentligste hovedpunkter:

  • Fase 2 (den 1. maj 2021): Færdigvaccinerede danskere og udlændinge, herunder turister, fra gule og orange EU- og Schengenlande kan rejse ind og ud af Danmark uden krav om test og isolation efter indrejse i Danmark.
  • Fase 3 (14. maj 2021): Kravet om anerkendelsesværdige formål afskaffes for alle udlændinge, der indrejser fra orange lande (vil kun gælde udlændinge, som har bopæl i EU-og Schengenlande). Det betyder, at bl.a. turister fra orange lande, i modsætning til i dag, vil kunne indrejse, idet de dog vil være omfattet af krav om test og isolation efter indrejse, medmindre de er vaccinerede eller har været smittede tidligere. Personer, herunder turister, der indrejser fra grænselandet, undtages fra isolationskrav efter indrejse i Danmark.
  • Fase 4 (når der er implementeret et EU-coronapas. Forventeligt den 26. juni 2021): Indførelse af EU-coronapas vil gøre det muligt at holde sommerferie i Europa og modtage sommerturister i Danmark under forudsætning af, at man kan fremvise dokumentation på, at man enten er blevet testet negativ, er blevet vaccineret eller er tidligere smittet. Den endelige tilgang til anvendelsen af coronapasset afklares på baggrund af den endelige model, der fortsat er under forhandling i EU. Der forventes fortsat at være et krav om test efter indrejse for personer, der indrejser fra orange lande/regioner alene på baggrund af negativ test.

Afhængig af situationen betyder aftalen, at lystbådehavne kan modtage gæstesejlere fra nabolandene, når blot de er udstyret med et Corona Pas.

Læs hele aftalen her

Med venlig hilsen
Foreningen af Lystbådehavne I Danmark
Jesper Højenvang
Direktør
 
M: Direkte: 3052 8738
T:  Hovednummer: 4345 4360
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Egå Marina
Egå Havvej 35-37
DK-8250 Egå
Telefon: +45 8622 5551
Fax: +45 8622 4948
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Bestyrelsen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Webmaster: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Havnekontoret
Åbningstider:
Mandag, Onsdag og Fredag 9 - 12 og 12.45 - 15
Tirsdag og Torsdag 9 - 12
Lørdag og Søndag lukket
Derudover efter aftale
Havnemester: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Sekretariat: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Personale på havnen
Mandag - Torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00