KammeratskabspokalPOUL BRASK THOMSENS KAMMERATSKABSPOKAL


Poul Brask Thomsens kammeratskabspokal uddeles hvert forår i forbindelse med den årlige generalforsamling i Egå Marina. Pokalen gives til en pladshaver, som i årets løb har gjort en særlig indsats for kammeratskabet og for de sejladsmæssige aktiviteter på Egå Marina. Pokalen blev uddelt første gang ved Egå Marinas første generalforsamling i 1979. Pokalen er en vandrepokal og kan ikke gives til ejendom.

Hvem er Poul Brask Thomsen, og hvordan kan det være, at han har givet en kammeratskabspokal til marinaens pladshavere?
Her følger et svar:
Poul Brask Thomsen (1926-2009) var en dygtig sejlsportsmand, som siden sin barndom havde levet i tæt kontakt med vand og sejlads. For ham var livet til søs et liv, der var værd at leve. Som dreng sejlede han sammen med to ældre brødre kapsejlads på Sundet, først i W-båden "Bris" og senere i Dragen "Smut". Arbejdet som advokat førte familien Brask Thomsen til Århus i 1955. Her fortsatte livet til søs om bord på en Sagitta 30 og senere en Najad 34. Sejlerlivet og samværet med klubkammerater foregik i Århus Yachtklub.

Da planerne omkring etablering af Egå Marina tog fart i begyndelsen af 1970'erne, blev Brask Thomsen en central figur i det juridiske lovgrundlag, som stadig er gældende for marinaen og for pladshaverne. Initiativtageren til marinaen, Henning Schou, benyttede Brask Thomsens juridiske erfaring kombineret med hans store interesse for sejlsport til at få skabt et regelsæt, som ikke kun tilgodeså Århus Kommunes interesser, men som også var i overensstemmelse med pladshavernes ønsker og behov.

Maj 1978 var Egå Marina klar til at blive taget i brug. Henning Schou henvendte sig til advokat Brask Thomsen for at få en faktura på de mange timer, han havde brugt i forbindelse med etablering af det nye rekreative område ved Egå. Svaret dengang lød:
"Du skylder mig ikke noget. I stedet vil jeg give en kammeratskabspokal til de 600 vilde sejlere, som står klar til at tage marinaen i brug. Pokalen skal være mit bidrag til, at andre må få samme glæde ved sejlsport, som jeg selv har haft."

Poul Brask Thomsen flyttede selv sin båd til Egå Marina og sejlede ud herfra, indtil han stoppede sit lange sejlerliv i slutningen af 1980'erne.

Skrevet af: Ann Nissen

 


 


1989 Niels Lauritsen

1990 Bent Mønster
1991 Georg Petersen
1992 Kirsten Petersen
1993 Hugo Bagger
1994 Werner Kurt Møllvang

1995 Anders Bach
1996 Leif Berg
1997 Jens Kristian Kobæk
1998 Henning Schou
1999 Lise Behrendt

2000 Tage Danielsen
2001 Jens Kjeldsen
2002 Cort Danielsen
2003 Per Priess Sørensen
2004 Erik Baalkilde

2005 Børge Heidelbach
2006 Nikolaj Dyring
2007 Ole Lundskov
2008 Carl Buchwaldt Nissen
2009 Niels Greve

2010 Ole Frandsen
2011 Lars Dalbøge Andersen
2012 Claus Dalbøge
2013 Erling J. Madsen
2014 Peter Juul Christensen

2015 Leo Bak Pedersen
2016 Peter Petersen

 

Peter Petersen 

 

   

Poul Brask Thomsens kammeratskabspokal 2016

Årets kammeratskabspokal, der er skænket af Poul Brask Thomsen, går i år til
Peter Petersen for det store arbejde han gør og har gjort inden for Egå Sejlklub tur- og motorbådeafdeling, samt for at mer-uddanne sejlere i navigation og motorlære.

Peter er med om vinteren til at vi samles om mange gode arrangementer, der spænder fra Viseaften, billedaften med langturssejlere, el om bord - til at slå katten af tønden for børn til fastelavn (at denne så blev annulleret skyldes for få tilmeldte børn) og meget andet.

Du støtter stadig op om den traditionelle pinsetur til Mårup – efterårs tur til Nappedam og meget andet.

Du er nu også blevet Søsportens Sikkerhedsråd’s ankermand på Egå marina for alle bådejere, medlemskab af Egå Sejlklub eller ej, og stiller op ved pjecer og informationer når Havnens Dag løber af stablen den 29. maj.

I den egenskab fik jeg dig lokket med til Pladshavermødet i aften, og du tog det så bogstaveligt, at du overfor forsamlingen, under punktet ”eventuelt” vil fortælle om hvad Søsportens Sikkerhedsråd er.

Du er altid venlig og imødekommende, når sejlerfolket har brug for det.

Derfor er du et naturligt valg til at modtage årets kammeratskabspokal.

 

 

leo bak pedersen

 

 

Poul Brask Thomsens kammeratskabspokal 2015

Årets kammeratskabspokal går til Leo Bak Pedersen for det store engagement han har lagt, og stadigvæk lægger i Brolauget, hvor Leo har været med fra starten, og endda har bestredet jobbet som formand.

Leo Bak Pedersen er og har altid været en god kammerat, der bl.a. har taget sig af flere af de ældre medlemmer, som når de har haft svært ved vedligeholdelsen og håndteringen af deres både, har fundet en god hjælper i Leo, så de dermed kunne forblive aktive sejlere nogle år endnu. 

Men det behøver ikke blot at dreje sig om bådene, det kan også være en bil, scooter eller noget helt tredje, der trænger til en kærlig hånd og vejledning. Det kunne også være at sørge for, at der hele tiden er kaffebønner, rengøringsmidler tilstede, eller at der trænger til at blive gjort rent - Leo er altid parat med råd og en ekstra hånd.

Leo har af sig selv påtaget sig den daglige drift af Brolaugets lokaler og øvrige faciliteter, og der er sjælden en dag, hvor Leo ikke har været på havnen et par gange – første gang typisk ved 8-tiden om morgenen.

Under hans daglige færden i foreningen og på havnen holder han øje med at "tingene går ordentligt til". Somme tider en vanskelig opgave i en forening af individualister, der hver har deres egen mening om, hvordan tingene skal være og foregå.

Alt i alt en ikke ringe indsats af en mand på over de 80 år, som Brolauget vil komme til at savne, den dag han ikke kan eller vil mere – med lad os håbe, det vare længe endnu.

Derfor er årets valg det helt rigtige. Held og lykke fremover.

Egå Marina
Egå Havvej 35-37
DK-8250 Egå
Telefon: +45 8622 5551
Fax: +45 8622 4948
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Bestyrelsen: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Webmaster: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Havnekontoret
Åbningstider:
Mandag, Onsdag, Torsdag, Fredag 09.00-12.00
Tirsdag 09.00-15.30
(middagslukket 12.00-12.30)
Lørdag og Søndag lukket
Derudover efter aftale
Havnemester: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sekretariat: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Personale på havnen
Mandag - Torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00